Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2017. Augusztus 28. 09:15, hétfő | Belföld
Forrás: mti

A gázszerződés meghosszabbítása miatt fontos Putyin látogatása

A gázszerződés meghosszabbítása miatt fontos Putyin látogatása

A hosszú távú gázszerződés meghosszabbítása miatt rendkívül fontos Vlagyimir Putyin orosz elnök magyarországi látogatása - jelentette ki Kun Miklós történész az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Az Oroszország-szakértő közlése szerint az orosz államfő ugyan a cselgáncs világbajnokság apropóján, a sportági szövetség tiszteletbeli elnökeként érkezik Magyarországra, de a tervek szerint megbeszélést folytat Orbán Viktor miniszterelnökkel is.

Ennek a megbeszélésnek energetikai kérdések lehetnek a legfőbb témái - tette hozzá.

Kun Miklós arról is szólt: miközben a nyugati sajtó egy része folyamatosan "gyalázza" Oroszországot, egyben "tátott szájjal" csodálkoznak is az eredményeken.

Ugyanis az orosz statisztikai hivatal jelentése szerint a szankciók ellenére a második negyedévben 2,6 százalékkal nőtt az orosz gazdaság, és várhatóan az éves növekedés is ezzel megegyező lesz - mondta.

Ez azt jelenti, hogy most kezd beérni az úgynevezett importhelyettesítés, egyre több élelmiszert termelnek az orosz gazdák, vagyis a szankciók pozitívan hatnak az orosz mezőgazdaságra - közölte.

Ezt leginkább az mutatja, hogy amíg korábban gabonaimportra szorult az ország, most exportálja a gabonát - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket